Winkel verder
>
 
 
 
       
BANDENLABEL

Per 1 november 2012 zijn bandenfabricanten verplicht om alle banden te voorzien van het nieuwe EU-bandenlabel. Op het bandenlabel is te zien hoe het voor de betreffende band zit met de brandstofefficiëntie, de wegligging bij natwegdek en het gekuidsniveau.

Brandstofefficiëntie

BrandstofefficientieDe linker kant van het label geeft de brandstofefficiëntie weer.  Er wordt geclassificeerd van A t/m G, waarbij A het meest efficiënt betekent en G het minst efficiënt.  Een brandstofefficiënte band heeft twee voordelen, er komen minder uitlaatgassen in het mileu en het scheelt geld doordat er mindervaak getankt hoeft te worden.

 

Wegligging op nat wegdek

Wegligging op nat wegdek Het rechtergedeelte van het label geeft de wegligging bij nat wegdek weer. Ook hier geldt weer dat A de beste wegligging betekent en G de slechtse wegligging. Banden met een betere wegligging verkorten de remweg aanzienlijk. Afhankelijk van de snelheid en het gewicht kan deze verkorting oplopen tot wel 18 meter! (bron: anwb.nl).

 

Geluidsniveau

GeluidsniveauOnderin het label wordt het geluidsniveay van de band weergegeven. Het geluidsniveau wordt weergegeven met een, twee of drie balken en in het aantal decibel. Afhankelijk van het aantal balken is het geluid onder, op of hoger dan het europesche norm voor het geluidsniveau.

 

Meer informatie?

Meer informatie over bandenlabels staat op de website van de anwb en op de website van de europese unie

Op zoek naar een bandenlabel?

Bent u op zoek naar een bandenlabel? Wij bieden alle bestaande bandenlabels aan via onze bandenlabel-zoekmachine. Hier kunt u zoeken naar alle bekende bandenlabels en gratis elke gevonden bandenlabel downloaden.

INLOGGEN
Heeft u een ikwilbanden.nl - account? Log direct met uw gegevens in.
Vergeten
>
Inloggen
MEEST VERKOCHT
Bezig met laden van de meest verkochte banden en de laagste prijzen.
Bekijk al onze banden  
 
Voorwaarden | Disclaimer | Sitemap | Bandmaten © 2024
Follow ikwilbanden on Twitter